Merkliste (0)

 
 

Reference

 
 
 

Oljenje parketa na Ljubljanskem gradu

Oljenje parketa na Ljubljanskem gradu

  • Tip zgradbe: Ostalo
  • Vrsta talne obloge: Parket
  • Blagovna znamka: PALLMANN
  • Država: Slovenija

V središču mestnega jedra Ljubljane se vzdiguje hrib, na katerem stoji najbolj opazna značilnost Ljubljane, Ljubljanski grad. Namembnost Gradu se je s stoletji spreminjala, dandanes je zanimiva turistična točka za turiste ter sprehajalna pot za Ljubljančane. Ljubljanski grad postaja tudi novo kulturno središče Ljubljane, kjer se odvijajo številne prireditve, razstave, gledališke predstave, koncerti, kongresi in protokolarni sprejemi.

Obnova Gradu, ki poteka že vrsto let, je v lanskem letu zajela tudi obnovo zunanjih pokritih in notranjih ogrevanih prostorov. Podopolagalska dela sta izvajali podjetji Efcom d.o.o. in g. Zlatko Zulič, Krtki d.o.o., v sodelovanju s tehnično podporo in materiali podjetja Unihem d.o.o.

Renovacija lesenih talnih oblog je obsegala oljenje s Pallmann Magic Oil 2K, ki je dvokomponentno olje z visoko končno trdnostjo. Temelji na posebni kombinaciji naravnih olj in voska, s katero dosežemo svilnat in polmat izgled. Njegova prednost je tudi ta, da zagotavlja zelo odporno površinsko zaščito, kar je zahteva predvsem na javnih površinah. Z oljenjem unikatno izdelanega parketa smo dosegli rustikalen izgled parketa, ki se vključuje v arhitekturno zasnovo gradu. Poleg izgleda smo z oljem dosegli ustrezno zaščito parketa, ki je na zunanjih pokritih predelih močno obremenjena zarati klimatskih pogojev in visoke obremenjenosti, ki jo prinaša javna površina. Notranji prostori so prizorišče številnih kulturnih dogodkov in kot taki zaradi javnih prireditev močno obremenjeni. Vse zahteve glede kakovosti in izgleda smo izpolnili z oljem Magic Oil 2K in posebno recepturo barvil, ki da lesu starinski izgled.

Za čiščenje in vzdrževanje naoljenih površin se priporoča Magic Oil Refresher, ki s posebnim efektom voskanja dodatno zaščiti površino naoljenega lesa. Redno vzdrževanje daje površinam svež videz in podaljša trajnost impregnacije, ter posledično tudi življenjsko dobo lesenih talnih oblog.

Tehnično-prodajna služba UNIHEM d.o.o.